Veľkou lyžicou (Soľ)
Nedeľa 9.02.2025 18:15
Vhodné pre všetkých
Skryté titulky
Audio komentár
HD
Európska tvorba
Kulinárium slovenských potravín.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Soľ je základná surovina každej kuchyne, aj tej slovenskej. Octaviu prekvapí informácia, že na Slovensku sa soľ ťaží už oddávna. Vyberie sa do Oravskej Polhory, kde sa nachádza vzácny slaný prameň. Vďaka nadšencom tu môžete soľ z prameňa inhalovať, alebo spoznať proces jej odvárania. Šarkan navštívi Solivar v Prešove, kde je dnes zriadené unikátne múzeum venované ťažbe a spracovaniu soli. Prešovskú soľ využijeme aj v dvoch veľmi chutných "slaných receptoch".
Archív - zvoľte dátum
Reláciu najbližšie vysielame
- Piatok 14.02. 14:05 Repríza
- Nedeľa 16.02. 18:15
- Piatok 21.02. 14:05 Repríza
- Nedeľa 23.02. 18:15
- Piatok 28.02. 14:05 Repríza
- Nedeľa 2.03. 18:15