Veľkou lyžicou (Soľ)

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár HD Európska tvorba
Kulinárium slovenských potravín.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Soľ je základná surovina každej kuchyne, aj tej slovenskej. Octaviu prekvapí informácia, že na Slovensku sa soľ ťaží už oddávna. Vyberie sa do Oravskej Polhory, kde sa nachádza vzácny slaný prameň. Vďaka nadšencom tu môžete soľ z prameňa inhalovať, alebo spoznať proces jej odvárania. Šarkan navštívi Solivar v Prešove, kde je dnes zriadené unikátne múzeum venované ťažbe a spracovaniu soli. Prešovskú soľ využijeme aj v dvoch veľmi chutných "slaných receptoch".

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Piatok 14.02. 14:05 Repríza
  • Nedeľa 16.02. 18:15
  • Piatok 21.02. 14:05 Repríza
  • Nedeľa 23.02. 18:15
  • Piatok 28.02. 14:05 Repríza
  • Nedeľa 2.03. 18:15