Veľká noc je časom tradícií, farieb a najmä vajíčok, ktoré patria k jej najsilnejším symbolom. Finalistka šou Pečie celé Slovensko, Martina, sa rozhodla vdýchnuť tejto klasike nový, originálny šmrnc.
Na svojom Instagrame zverejnila jednoduchý, ale veľmi chutný a efektný recept na vajíčka z lístkového cesta plnené syrovým krémom. Ideálny tip, ak chcete na sviatočnom stole zaujať niečím iným než klasickými plnenými vajíčkami.

Čo budete potrebovať
Na vajíčka z lístkového cesta:
- 2 balenia lístkového cesta (môže byť aj vyvaľkané)
- Vajíčko na potretie
- Vykrajovačka v tvare vajíčka
- Čerstvé bylinky na ozdobu
Na plnku:
- 2 črievka taveného syra
- 3 trojuholníky taveného syra
- 6 vajec uvarených na tvrdo
- 50 g zmäknutého masla
- 1 lyžica horčice
- Soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
Príprava cesta
Lístkové cesto vyvaľkáme a pomocou vykrajovačky vykrojíme vajíčka. Z druhej polovice cesta vykrojíme rovnaký počet vajíčok, no do každého z nich urobíme stredový otvor – ideálne menšou kruhovou vykrajovačkou.

Na plech položíme vajíčka bez otvoru, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a na každé položíme vajíčko s otvorom. Opäť potrieme okraje a stred popicháme vidličkou, aby sa cesto nenafúklo.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 13 až 15 minút, kým nebudú krásne zlatisté.
Plnka zo syra a vajec
V miske zmiešame tavený syr, zmäknuté maslo, horčicu a pretlačené (alebo nastrúhané) uvarené vajíčka. Dochutíme soľou a korením. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

Zdobenie a servírovanie
Krém vložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame do stredu pečených vajíčok. Na záver ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti a fantázie.
25 50 75 90