Vyskúšajte krémovú tarhoňu so špenátom a údeným syrom. Tento obed určite milo prekvapí každého pri stole.
Čo budete potrebovať
- 300 g tarhone
- 500 ml zeleninového vývaru
- Hrsť čerstvého špenátu
- 100 g masla
- 100 g údeného syra
- 2 šalotky
- 150 ml suchého bieleho vína
- 4 žĺtky
- Muškátový orech
- Kôpor
- Citrónová kôra
- Soľ podľa chuti
Postup krok za krokom
Na rozohriatom masle najskôr speníme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme trochu nastrúhaného muškátového orecha, hrsť čerstvého špenátu, citrónovú kôru a nastrúhaný údený syr.
Necháme mierne podusiť, kým sa chute prepoja. Zmes potom rozmixujeme spolu s nasekaným kôprom a soľou dohladka.
STVR online
Na suchej panvici krátko opražíme surovú tarhoňu, kým jemne nezhnedne. Zalejeme ju bielym vínom a necháme ho odpariť. Následne pridáme zeleninový vývar a varíme, kým tarhoňa nezmäkne a nevytvorí krémovú konzistenciu.
Uvarenú tarhoňu zmiešame so špenátovým krémom. Vznikne husté a voňavé jedlo s jemne syrovou príchuťou a sviežou bylinkovou arómou.
Pri servírovaní môžeme do horúcej porcie pridať surový žĺtok, ktorý dodá jedlu extra krémovosť. Navrch môžeme nastrúhať ešte trochu údeného syra alebo pridať čerstvý kôpor.
25 50 75 90