Santa od Danky
Popis
Moja vianočná torta bude mať podobu Santa Klausa. Príde aj na svojich soboch a všetci budú Rudolfovia s červeným nosom
Ingrediencie
Korpusy (priemer 23 cm, 2 ráfiky)
- 18 vajec
- 570 g kryštálového cukru
- 360 g hladkej múky
- 150 g kokosovej múky
- 150 g strúhaného kokosu
- 290 ml oleja
- 290 ml mlieka
- 28 g kypriaceho prášku do pečiva
- 6 g soli
Korpusy (priemer 18 cm, 2 ráfiky)
- 12 vajec
- 380 g kryštálového cukru
- 240 g hladkej múky
- 100 g kokosovej múky
- 100 g strúhaného kokosu
- 190 ml oleja
- 190 ml mlieka
- 21 g kypriaceho prášku do pečiva
- 4 g soli
Korpusy (priemer 28 cm, 2 ráfiky)
- 24 vajec
- 760 g kryštálového cukru
- 480 g hladkej múky
- 200 g kokosovej múky
- 200 g strúhaného kokosu
- 380 ml oleja
- 380 ml mlieka
- 36 g kypriaceho prášku do pečiva
- 8 g soli
Ganáž z mliečnej čokolády
- 1800 g mliečnej čokolády
- 540 g kokosového pyré
- 1080 g masla
- 180 g smotany 33 %
- 3 bôby tonka fazule
Ganáž z bielej čokolády
- 1800 g bielej čokolády
- 540 g kokosového pyré
- 1080 g masla
- 180 g smotany 33 %
- 3 bôby tonka fazule
Sirup na potretie korpusov
- 300 g ananásového pyré
- 300 g vody
- 200 ml kokosového likéru
- 200 g kryštálového cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
Mangový vklad
- 500 g mrazeného manga
- 50 g kryštálového cukru
- 3 plátky želatíny
Swiss meringue butter cream
- 840 g bielok
- 1110 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 1500 g masla
- Zelená, ružová a červená gélová farba
Zdobenie
- Hnedá, biela, červená a čierna poťahová hmota
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortové formy a vyložíme ich papierom na pečenie.
- Bielka vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Postupne pridávame žĺtka, mlieko a olej. Do zmesi jemne primiešame preosiatu múku, kokosovú múku, strúhaný kokos, prášok do pečiva a soľ.
- Cesto rozdelíme do ráfikov a pečieme 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a zabalíme do fólie.
- Ganáž pripravíme zmiešaním pyré so smotanou a zohriatím. Zalejeme čokoládu, pridáme nastrúhanú tonka fazuľu a maslo. Rozmixujeme a necháme zachladiť.
- Sirup pripravíme zmiešaním pyré, vody, cukru a vanilkového cukru. Zohrejeme a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme likér a necháme vychladnúť.
- Mango s cukrom varíme do zmäknutia. Pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme vychladnúť.
- Swiss meringue butter cream pripravíme zahriatím bielok a cukru nad parou. Po rozpustení cukru vyšľaháme a pridáme maslo. Farebne odlíšime podľa potreby.
- Korpusy rozrežeme na 2,5 cm vrstvy. Potrieme sirupom, nastriekame ganáž (mliečna/biela), pridáme mangový vklad a striedame vrstvy. Postupujeme s každou tortou.
- Najmenšiu tortu obtrieme ružovým krémom, ozdobíme bielym krémom (vlasy a lem čiapky). Červeným krémom obtrieme strednú tortu a na najväčšiu použijeme zelený krém.
- Poťahovú hmotu použijeme na sobov, oči a opasok Santu. Všetky torty uložíme na stojany.
Korpusy (priemer 23 cm, 2 ráfiky)
- 18 vajec
- 570 g kryštálového cukru
- 360 g hladkej múky
- 150 g kokosovej múky
- 150 g strúhaného kokosu
- 290 ml oleja
- 290 ml mlieka
- 28 g kypriaceho prášku do pečiva
- 6 g soli
Korpusy (priemer 18 cm, 2 ráfiky)
- 12 vajec
- 380 g kryštálového cukru
- 240 g hladkej múky
- 100 g kokosovej múky
- 100 g strúhaného kokosu
- 190 ml oleja
- 190 ml mlieka
- 21 g kypriaceho prášku do pečiva
- 4 g soli
Korpusy (priemer 28 cm, 2 ráfiky)
- 24 vajec
- 760 g kryštálového cukru
- 480 g hladkej múky
- 200 g kokosovej múky
- 200 g strúhaného kokosu
- 380 ml oleja
- 380 ml mlieka
- 36 g kypriaceho prášku do pečiva
- 8 g soli
Ganáž z mliečnej čokolády
- 1800 g mliečnej čokolády
- 540 g kokosového pyré
- 1080 g masla
- 180 g smotany 33 %
- 3 bôby tonka fazule
Ganáž z bielej čokolády
- 1800 g bielej čokolády
- 540 g kokosového pyré
- 1080 g masla
- 180 g smotany 33 %
- 3 bôby tonka fazule
Sirup na potretie korpusov
- 300 g ananásového pyré
- 300 g vody
- 200 ml kokosového likéru
- 200 g kryštálového cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
Mangový vklad
- 500 g mrazeného manga
- 50 g kryštálového cukru
- 3 plátky želatíny
Swiss meringue butter cream
- 840 g bielok
- 1110 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 1500 g masla
- Zelená, ružová a červená gélová farba
Zdobenie
- Hnedá, biela, červená a čierna poťahová hmota
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortové formy a vyložíme ich papierom na pečenie.
- Bielka vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Postupne pridávame žĺtka, mlieko a olej. Do zmesi jemne primiešame preosiatu múku, kokosovú múku, strúhaný kokos, prášok do pečiva a soľ.
- Cesto rozdelíme do ráfikov a pečieme 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a zabalíme do fólie.
- Ganáž pripravíme zmiešaním pyré so smotanou a zohriatím. Zalejeme čokoládu, pridáme nastrúhanú tonka fazuľu a maslo. Rozmixujeme a necháme zachladiť.
- Sirup pripravíme zmiešaním pyré, vody, cukru a vanilkového cukru. Zohrejeme a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme likér a necháme vychladnúť.
- Mango s cukrom varíme do zmäknutia. Pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme vychladnúť.
- Swiss meringue butter cream pripravíme zahriatím bielok a cukru nad parou. Po rozpustení cukru vyšľaháme a pridáme maslo. Farebne odlíšime podľa potreby.
- Korpusy rozrežeme na 2,5 cm vrstvy. Potrieme sirupom, nastriekame ganáž (mliečna/biela), pridáme mangový vklad a striedame vrstvy. Postupujeme s každou tortou.
- Najmenšiu tortu obtrieme ružovým krémom, ozdobíme bielym krémom (vlasy a lem čiapky). Červeným krémom obtrieme strednú tortu a na najväčšiu použijeme zelený krém.
- Poťahovú hmotu použijeme na sobov, oči a opasok Santu. Všetky torty uložíme na stojany.