Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Moja vianočná torta bude mať podobu Santa Klausa. Príde aj na svojich soboch a všetci budú Rudolfovia s červeným nosom

Ingrediencie

Korpusy (priemer 23 cm, 2 ráfiky)
  • 18 vajec
  • 570 g kryštálového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • 150 g kokosovej múky
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 290 ml oleja
  • 290 ml mlieka
  • 28 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 6 g soli
Korpusy (priemer 18 cm, 2 ráfiky)
  • 12 vajec
  • 380 g kryštálového cukru
  • 240 g hladkej múky
  • 100 g kokosovej múky
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 190 ml oleja
  • 190 ml mlieka
  • 21 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 g soli
Korpusy (priemer 28 cm, 2 ráfiky)
  • 24 vajec
  • 760 g kryštálového cukru
  • 480 g hladkej múky
  • 200 g kokosovej múky
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 380 ml oleja
  • 380 ml mlieka
  • 36 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 8 g soli
Ganáž z mliečnej čokolády
  • 1800 g mliečnej čokolády
  • 540 g kokosového pyré
  • 1080 g masla
  • 180 g smotany 33 %
  • 3 bôby tonka fazule
Ganáž z bielej čokolády
  • 1800 g bielej čokolády
  • 540 g kokosového pyré
  • 1080 g masla
  • 180 g smotany 33 %
  • 3 bôby tonka fazule
Sirup na potretie korpusov
  • 300 g ananásového pyré
  • 300 g vody
  • 200 ml kokosového likéru
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
Mangový vklad
  • 500 g mrazeného manga
  • 50 g kryštálového cukru
  • 3 plátky želatíny
Swiss meringue butter cream
  • 840 g bielok
  • 1110 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 1500 g masla
  • Zelená, ružová a červená gélová farba
Zdobenie
  • Hnedá, biela, červená a čierna poťahová hmota

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortové formy a vyložíme ich papierom na pečenie.
  2. Bielka vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Postupne pridávame žĺtka, mlieko a olej. Do zmesi jemne primiešame preosiatu múku, kokosovú múku, strúhaný kokos, prášok do pečiva a soľ.
  3. Cesto rozdelíme do ráfikov a pečieme 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a zabalíme do fólie.
  4. Ganáž pripravíme zmiešaním pyré so smotanou a zohriatím. Zalejeme čokoládu, pridáme nastrúhanú tonka fazuľu a maslo. Rozmixujeme a necháme zachladiť.
  5. Sirup pripravíme zmiešaním pyré, vody, cukru a vanilkového cukru. Zohrejeme a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme likér a necháme vychladnúť.
  6. Mango s cukrom varíme do zmäknutia. Pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme vychladnúť.
  7. Swiss meringue butter cream pripravíme zahriatím bielok a cukru nad parou. Po rozpustení cukru vyšľaháme a pridáme maslo. Farebne odlíšime podľa potreby.
  8. Korpusy rozrežeme na 2,5 cm vrstvy. Potrieme sirupom, nastriekame ganáž (mliečna/biela), pridáme mangový vklad a striedame vrstvy. Postupujeme s každou tortou.
  9. Najmenšiu tortu obtrieme ružovým krémom, ozdobíme bielym krémom (vlasy a lem čiapky). Červeným krémom obtrieme strednú tortu a na najväčšiu použijeme zelený krém.
  10. Poťahovú hmotu použijeme na sobov, oči a opasok Santu. Všetky torty uložíme na stojany.
Korpusy (priemer 23 cm, 2 ráfiky)
  • 18 vajec
  • 570 g kryštálového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • 150 g kokosovej múky
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 290 ml oleja
  • 290 ml mlieka
  • 28 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 6 g soli
Korpusy (priemer 18 cm, 2 ráfiky)
  • 12 vajec
  • 380 g kryštálového cukru
  • 240 g hladkej múky
  • 100 g kokosovej múky
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 190 ml oleja
  • 190 ml mlieka
  • 21 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 g soli
Korpusy (priemer 28 cm, 2 ráfiky)
  • 24 vajec
  • 760 g kryštálového cukru
  • 480 g hladkej múky
  • 200 g kokosovej múky
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 380 ml oleja
  • 380 ml mlieka
  • 36 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 8 g soli
Ganáž z mliečnej čokolády
  • 1800 g mliečnej čokolády
  • 540 g kokosového pyré
  • 1080 g masla
  • 180 g smotany 33 %
  • 3 bôby tonka fazule
Ganáž z bielej čokolády
  • 1800 g bielej čokolády
  • 540 g kokosového pyré
  • 1080 g masla
  • 180 g smotany 33 %
  • 3 bôby tonka fazule
Sirup na potretie korpusov
  • 300 g ananásového pyré
  • 300 g vody
  • 200 ml kokosového likéru
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
Mangový vklad
  • 500 g mrazeného manga
  • 50 g kryštálového cukru
  • 3 plátky želatíny
Swiss meringue butter cream
  • 840 g bielok
  • 1110 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 1500 g masla
  • Zelená, ružová a červená gélová farba
Zdobenie
  • Hnedá, biela, červená a čierna poťahová hmota
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortové formy a vyložíme ich papierom na pečenie.
  2. Bielka vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Postupne pridávame žĺtka, mlieko a olej. Do zmesi jemne primiešame preosiatu múku, kokosovú múku, strúhaný kokos, prášok do pečiva a soľ.
  3. Cesto rozdelíme do ráfikov a pečieme 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a zabalíme do fólie.
  4. Ganáž pripravíme zmiešaním pyré so smotanou a zohriatím. Zalejeme čokoládu, pridáme nastrúhanú tonka fazuľu a maslo. Rozmixujeme a necháme zachladiť.
  5. Sirup pripravíme zmiešaním pyré, vody, cukru a vanilkového cukru. Zohrejeme a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme likér a necháme vychladnúť.
  6. Mango s cukrom varíme do zmäknutia. Pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme vychladnúť.
  7. Swiss meringue butter cream pripravíme zahriatím bielok a cukru nad parou. Po rozpustení cukru vyšľaháme a pridáme maslo. Farebne odlíšime podľa potreby.
  8. Korpusy rozrežeme na 2,5 cm vrstvy. Potrieme sirupom, nastriekame ganáž (mliečna/biela), pridáme mangový vklad a striedame vrstvy. Postupujeme s každou tortou.
  9. Najmenšiu tortu obtrieme ružovým krémom, ozdobíme bielym krémom (vlasy a lem čiapky). Červeným krémom obtrieme strednú tortu a na najväčšiu použijeme zelený krém.
  10. Poťahovú hmotu použijeme na sobov, oči a opasok Santu. Všetky torty uložíme na stojany.