Farebné bonbóny
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g bielej čokolády
- 100 g kakaového masla
Plnka I
- 100 g kryštálového cukru
- 0,5 dl vody
- 0,1 l smotany na šľahanie 33%
- 50 g kandizovaného pomaranča
- 50 g mandlí
Plnka II
- 125 g čokolády 70%
- 150 ml smotany na šľahanie 33%
- Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)
Postup
- Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
- Plnka I - do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kôru (?). Premiešame a necháme vychladnúť.
- Plnku II - začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
- Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládovou. Vložíme do chladničky cca hodinku a môžeme degustovať.
Suroviny
- 200 g bielej čokolády
- 100 g kakaového masla
Plnka I
- 100 g kryštálového cukru
- 0,5 dl vody
- 0,1 l smotany na šľahanie 33%
- 50 g kandizovaného pomaranča
- 50 g mandlí
Plnka II
- 125 g čokolády 70%
- 150 ml smotany na šľahanie 33%
- Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)
- Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
- Plnka I - do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kôru (?). Premiešame a necháme vychladnúť.
- Plnku II - začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
- Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládovou. Vložíme do chladničky cca hodinku a môžeme degustovať.