Úvod Novinky Tipy z programu

RECEPT: Šišky s jahodovou penou, po ktorých sa len tak zapráši

Pripravte si tradičné šišky s vynikajúcou jahodovou penou podľa receptu z Dámskeho klubu.

RECEPT: Šišky s jahodovou penou, po ktorých sa len tak zapráši Zdroj: STVR

Fašiangové obdobie je v plnom prúde. Ak si ani vy toto obdobie nedokážete predstaviť bez vône vysmážaných fánkov či šišiek, tento recept rozhodne vyskúšajte.

Budete potrebovať:

na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 60 g kryštálového cukru
  • 300 ml mlieka
  • vajce
  • 2 žĺtky
  • 30 g kvasníc
  • 4 pl oleja
  • 2 pl alkoholu
  • strúhaná citrónová kôra

na penu:

  • 4 bielky
  • 200 g kryštálového cukru
  • jahodový džem

Ako na to?

Z trochy mlieka, cukru, kvasníc a múky si pripravte kvások. Následne ho zmiešajte s ostatnými surovinami, vypracujte vláčne cesto a nechajte ho kysnúť.

Keď je cesto nakysnuté, na pomúčenej doske ho rozvaľkajte a vykrajujte z neho krúžky (šišky). Tie nechajte zhruba 30 minút podkysnúť, potom ich jemne roztiahnite, urobte do stredu menšiu dierku (na penu) a následne ich smažte dierkou smerom nadol.

Na prípravu peny vyšľahajte bielka s cukrom. Po zhruba desiatich minútach vám vznikne hustá pena. Nakoniec do peny zapracujte asi 5 lyžičiek jahodového džemu.

Celý recept nájdete v online archíve Dámskeho klubu zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90