Fašiangové obdobie je v plnom prúde. Ak si ani vy toto obdobie nedokážete predstaviť bez vône vysmážaných fánkov či šišiek, tento recept rozhodne vyskúšajte.
Budete potrebovať:
na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 60 g kryštálového cukru
- 300 ml mlieka
- vajce
- 2 žĺtky
- 30 g kvasníc
- 4 pl oleja
- 2 pl alkoholu
- strúhaná citrónová kôra
na penu:
- 4 bielky
- 200 g kryštálového cukru
- jahodový džem
Ako na to?
Z trochy mlieka, cukru, kvasníc a múky si pripravte kvások. Následne ho zmiešajte s ostatnými surovinami, vypracujte vláčne cesto a nechajte ho kysnúť.
Keď je cesto nakysnuté, na pomúčenej doske ho rozvaľkajte a vykrajujte z neho krúžky (šišky). Tie nechajte zhruba 30 minút podkysnúť, potom ich jemne roztiahnite, urobte do stredu menšiu dierku (na penu) a následne ich smažte dierkou smerom nadol.
STVR online
Na prípravu peny vyšľahajte bielka s cukrom. Po zhruba desiatich minútach vám vznikne hustá pena. Nakoniec do peny zapracujte asi 5 lyžičiek jahodového džemu.
Celý recept nájdete v online archíve Dámskeho klubu zadarmo a bez reklám.
25 50 75 90