Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Dokonalý valentínsky dezert Petry Tóthovej. Vyskúšajte roládu Red Velvet

Pripravte si Red Velvet roládu podľa skúsenej cukrárky.

RECEPT: Dokonalý valentínsky dezert Petry Tóthovej. Vyskúšajte roládu Red Velvet Zdroj: unsplash

Zabudnite na čokoládu či bonboniéru z obchodu a prekvapte svoju polovičku niečím originálnym. Táto zamatová ružová roláda je dokonalým valentínskym darčekom.

Budete potrebovať:

na korpus:

  • 90 g hladkej múky
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • 4 veľké vajcia
  • 150 g cukru krupica
  • 1 PL oleja
  • 2 PL cmaru
  • 1 ČL octu
  • červeného potravinárskeho farbiva

na krém:

  • 250 g krémového syru
  • 200 ml sladkej smotany 40 %
  • 1 ČL vanilky
  • cca 200 g malín (záleží od rolovania a zdobenia)

Ako na to?

Najskôr preosejte suché ingrediencie. Potom vyšľahajte celé vajcia s cukrom, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu (ako vidno na videu). Následne zašľahajte olej, cmar a ocot. Nakoniec pridajte farbivo podľa vlastného vkusu.

Do tejto zmesi pridajte suché ingrediencie, dobre premiešajte a vylejte na plech. Povrch cesta zarovnajte. Ideálny plech má rozmery 38 × 25 cm – ak použijete menší, cesto bude hrubšie.

Pečte pri klasickom ohreve na 180 stupňoch približne 13 – 15 minút.

Po upečení nechajte cesto odležať 3 minúty a zarolujte ho. Skúste zarolovať plát tak, ako ho upiekla rúra, bez prekladania – vôbec mu to neublíži. Nechajte ho úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľahajte krém – zmiešajte syr, práškový cukor, vanilku a šľahačku a šľahajte, kým nevznikne tuhý krém.

Otvorte plát, potrite ho asi 60 % krému, zarolujte a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Nakoniec rovnomerne potrite celý povrch krémom a dozdobte podľa vlastného vkusu.

25 50 75 90