Zabudnite na čokoládu či bonboniéru z obchodu a prekvapte svoju polovičku niečím originálnym. Táto zamatová ružová roláda je dokonalým valentínskym darčekom.
Budete potrebovať:
na korpus:
- 90 g hladkej múky
- 25 g holandského kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- ½ ČL soli
- 4 veľké vajcia
- 150 g cukru krupica
- 1 PL oleja
- 2 PL cmaru
- 1 ČL octu
- červeného potravinárskeho farbiva
na krém:
- 250 g krémového syru
- 200 ml sladkej smotany 40 %
- 1 ČL vanilky
- cca 200 g malín (záleží od rolovania a zdobenia)
Ako na to?
Najskôr preosejte suché ingrediencie. Potom vyšľahajte celé vajcia s cukrom, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu (ako vidno na videu). Následne zašľahajte olej, cmar a ocot. Nakoniec pridajte farbivo podľa vlastného vkusu.
Do tejto zmesi pridajte suché ingrediencie, dobre premiešajte a vylejte na plech. Povrch cesta zarovnajte. Ideálny plech má rozmery 38 × 25 cm – ak použijete menší, cesto bude hrubšie.
Pečte pri klasickom ohreve na 180 stupňoch približne 13 – 15 minút.
STVR online
Po upečení nechajte cesto odležať 3 minúty a zarolujte ho. Skúste zarolovať plát tak, ako ho upiekla rúra, bez prekladania – vôbec mu to neublíži. Nechajte ho úplne vychladnúť.
Medzitým vyšľahajte krém – zmiešajte syr, práškový cukor, vanilku a šľahačku a šľahajte, kým nevznikne tuhý krém.
Otvorte plát, potrite ho asi 60 % krému, zarolujte a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Nakoniec rovnomerne potrite celý povrch krémom a dozdobte podľa vlastného vkusu.
25 50 75 90