Porotkyňa zo súťaže Pečie celé Slovensko prijala pozvanie do talkšou Trochu inak, kde sa s Adelou Vinczeovou porozprávala aj o tom, ako vníma pečenie.
Petra sa priznala, že rozhodne nepatrí k pekárom a cukrárom, ktorí by piekli „od oka“. Porotkyňa musí mať recept vždy pred sebou a každý krok je vždy v súlade s postupom.
„Ja na ľuďoch, čo do misky hádžu veci od oka, obdivujem tú ich odvahu. Sú to podľa mňa osoby, ktoré sú veľmi odvážne, lebo majú odvahu, že im to nevyjde,“ priznala Petra Tóthová. Dodala, že ak by nemala piecť podľa presného postupu, pečenie by si nedokázala užiť.
Adela sa jej opýtala, či nikdy neskúsila pri pečení vymeniť knihu receptov za pohár vína. „Ja by asi ani nepiekla v takomto prípade. Veď ja ani piť nemôžem, ja som predsa v práci!“
Aj bábovka sa dá pokaziť
Petra Tóthová si podľa svojich slov pečenie užíva iba vtedy, keď má všetko pod kontrolou. Ako vysvetlila, aj ten najjednoduchší recept sa totiž dá veľmi ľahko pokaziť.
Naopak, aj klasická bábovka môže chutiť vynikajúco, ak sa dodrží správny postup.
„Ja si myslím, že na jednoduchých receptoch najčastejšie vidno chyby a to, či je dezert správne spravený. Pokiaľ je v recepte veľa ingrediencií a postupov, tak je šanca, že jedna časť prekryje inú a zachráni ten koláč. Ale pokiaľ je ten koláč len z jednej veci a tá sa nevydarí, tak už len pekne naservírovaný môže byť,“ uzavrela cukrárka.
25 50 75 90