Šimon Kán je mladý milovník varenia, ktorý sa delí o svoje umenie a recepty na sociálnych sieťach. Na svojom instagramovom profile má takmer 100-tisíc sledovateľov, ktorí s údivom sledujú jeho kulinárske výtvory.
K vareniu ho priviedla náhoda – spočiatku sa venoval foteniu, kvôli pandémii však musel zostať zavretý doma. Vo voľnom čase tak začal variť a celý proces dokumentovať. Postupne zistil, že varenie ho mimoriadne baví a tak zostal pri natáčaní a fotení jedla.
Čo na jeho záľubu hovoria jeho rodičia? „Často sa mi stáva, že mamine povie, aby mi kúpila špeciálnu surovinu a ona je zmätená, alebo to neprinesie vôbec,“ popísal so smiechom 17-ročný kuchár, ktorý bude už v piatok večer hosťom talkšou Trochu inak.
Šikovný chlapec tak edukuje nielen celé Slovensko, ale aj svojich vlastných rodičov. V jeho repertoároch nájdeme slovenské klasiky ako tekvicový prívarok či pečenú krkovičku, no mladý kuchár sa nebojí ani experimentovania. Pripraviť si podľa neho môžete mrkovú penu s čokoládou či žĺtkový krém s jablkovým želé.
Že nejde o jednoduchý koníček, dokazuje aj enormné množstvo času, ktorý Šimon vareniu venuje. „Raz sa mi stalo, že som natáčal a varil do druhej ráno,“ priznal sa. Šimon už dávnejšie na svojom Instagrame prezradil, že samotné natáčanie je záležitosťou niekoľkých hodín.
STVR online
„Povedzme, že keď niečo trvá tri hodiny, tak som v kuchyni aj osem hodín, lebo to všetko natáčam,“ uviedol. Následná úprava videa mu podľa jeho slov zaberie niekedy aj 15 hodín.
Rozhovor so Šimonom Kánom v talkšou Trochu inak môžete sledovať už dnes (v piatok) o 22.05 na Dvojke.
25 50 75 90